Claus Hjortings blog » Blog Archive » Moské på Manhattan

I dag på berlingske.dk har Naser Khader et indlæg om det foreslåede kulturcenter på Manhattan. I indlægget opfordrer han til at centret flyttes, da det bl.a. skader relationerne til muslimer og der er en løst funderet bredside mod Imam Rauf, der er inititativtager til projektet.

Hvor er det dog trist at skulle læse et ekko af den yderste højrefløj i USA fra et konservativt folketingsmedlem. I USA bruges det foreslåede kulturcenter af Sarah Palin, Newt Gingrich m.fl. som et redskab til at lægge alle muslimer for had.

En opgivelse af projektet vil ikke føre til en forsoning, men vil være en sejr for de mest reaktionære og muslimfjendske kræfter i USA, som blot vil give dem mere blod på tanden i deres heksejagt.

Så i stedet for at videreføre vage beskyldninger mod Rauf (der indtil denne sag opstod var både Bush’ og Fox News’ repræsentant for moderate muslimer), så burde Khader læse borgmesteren i New Yorks tale fra i går, hvor han forsvarede centret i følge Wall Street journal sagde han bl.a.:

“The question will then become, how big should the ‘no-mosque zone’ be around the World Trade Center site? There is already a mosque four blocks away. Should it be moved?”… “This is a test of our commitment to American values. We have to have the courage of our convictions. We must do what is right, not what is easy.” og

“Let me declare that we in New York are Jews and Christians and Muslims, and we always have been. And above all of that, we are Americans, each with an equal right to worship and pray where we choose.”

Det er et eksempel til efterfølgelse.

The Daily Show er selvfølgelig på sagen:

The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
Mosque-Erade
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor Tea Party
The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
Extremist Makeover – Homeland Edition
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor Tea Party

Edit: Opdateret med link til Bloombergs tale.

Oprettet af Claus_Hjorting, lagt under Kommentarer, Politik kl. 11:29

| Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Din kommentar

NB: For at hindre spam, skal kommentaren godkendes - det kan tage lidt tid - men den kommer.