Claus Hjortings blog » 2013 » September

Mit læserbrev i Frederiksborg Amtsavis fredag:

Jens Ive har på sin side på Facebook visioner om Rudersdal skal være “Danmarks bedste bokommune”, med ”sammenhæng for familien” og ”en tryg senioralder”. Desværre er Jens Ive ikke villig til at tage skridtet videre og sikre, at visionen kan blive til virkelighed.

Ifølge Nordea så vil en gennemsnitlig boligejer i Rudersdal i 2021 betale 50.793 kr. i grundskyld om året. Det er en stigning på 66%.

Den udvikling vil give massive problemer for børnefamilier, som allerede har betydelige udgifter til daginstitutioner og meget andet. De kan blive tvunget til at flytte ud af Rudersdal. For de pensionister, som Jens Ive vil sikre en ”tryg senioralder”, vil valget stå mellem at flytte eller at gældsætte sig for at betale grundskyld. Og med pressede børnefamilier og klemte pensionister, så klinger ”Danmarks bedste bokommune” pludseligt hult.

Under kommunalbestyrelsesmødet i onsdag søgte Jens Ive at skyde skylden på grundskyldsstigningen på staten, men det er kommunalbestyrelsen, der fastsætter grundskyldspromillen.

Vi i Det Konservative Folkeparti ønsker ikke, at Rudersdal skal udvikle sig til en velhaverghetto for par uden børn. Og vi er derfor villige til at tage det seje træk, som der skal til for finde finansieringen til at holde grundskylden på tåleligt niveau – Det er Venstre helt tydeligt ikke.

Klip fra Frederiksborg Amtsavis

Oprettet af Claus_Hjorting, lagt under Kommentarer kl. 13:19

| Ingen kommentarer »