Claus Hjortings blog » Blog Archive » Vi mangler ladestandere

Rudersdal topper listen over kommuner, hvor andelen af elbiler er højest. Det er dejligt, navnlig, hvis man bor i parcelhus, hvor man kan få sin egen ladestander.

Men for os, der bor i en af de 13.000 lejligheder og rækkehuse i Rudersdal, så er det ikke nemt at få sin egen ladestander. Vi er i stedet henvist til at bruge de offentlige ladestandere. Dem er der 9 af i Rudersdal – spredt ud over hele kommunen. Så 18 elbiler kan lade op samtidig. Det er resultatet af kommune

ns ønske fra 2019 om at øge antallet ved samarbejde med private udbydere.

Det er for lidt og det går for langsomt. I Gl. Holte Boligselskab, hvor jeg er formand, arbejder vi på at etablere 10 ladestandere alene til vores ca. 650 lejligheder og rækkehuse omkring Malmbergsvej. Det er vi ikke sikre på er nok, men det er en start.

Alligevel er Rudersdal kommune mærkeligt fodslæbende i forhold til selv at anskaffe elbiler, etablere ladestandere og gøre ansøgningsproccessen for private nemmere. Senest har man besluttet, at der skal udarbejdes en ”egentlig strategi” og så skal der jo nok ske noget.

I stedet for at lave strategier kunne Rudersdal kommune:

– Løbende udskifte kommunale benzinbiler til fordel for elbiler.

– Begynde at etablere ladestandere ved de kommunale institutioner og ikke mindst

– Gøre ansøgningsprocessen så smidig og hurtig som mulig, når private ønsker at opsætte ladestandere.

Oprettet af Claus_Hjorting, lagt under Kommentarer kl. 13:35

| Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Din kommentar

NB: For at hindre spam, skal kommentaren godkendes - det kan tage lidt tid - men den kommer.