Claus Hjortings blog » Blog Archive » Ny Rema 1000 på Malmbergsvej

Der kommer en ny Rema 1000, det har Gl. Holte Boligselskab og Rema netop indgået aftale om. Den nye Rema 1000 skal sikre at beboerne i lokalområdet har en god og langvarig indkøbsløsning.

Jeg er rigtig glad for, at vores tunge og langvarige arbejde nu har nået en højdepiunkt med aftalen med Rema.

Det tager desværre noget tid, dels skal de fornødne tilladelser på plads dels skal der ske en større ombygning. Under billedet kan du læse den orientering, som beboerne har fået.

Skitse af mulig udformning af ny Rema 1000

Der kommer en REMA 1000 på Malmbergsvej
Det har været en lang og besværlig proces, men det er med stor fornøjelse, at vi nu kan fortælle, at vi har indgået en aftale med REMA 1000 om, at de etablerer en forretning på Malmbergsvej.

Etableringen kræver en ombygning og en udvidelse af ejendommen på Malmbergsvej, der finansieres af REMA 1000. Udvidelsen skal omfatte de bestående lejemål til købmand og smørrebrød og vil ske ud mod den store parkeringsplads. Som led i udvidelsen etableres et nye lejemål til smørrebrødsforretning ved siden af Pizzeria La Rosa. Både pizzeriaet og Gl. Holte Kro bevares i forbindelse med udvidelsen.

Ny og moderne forretning
Den nye forretning bliver på ca. 1.000 m2, som er passende for et moderne lavpris supermarked. Vi har som mål, at vi skal kunne tilbyde en af de bedste Rema’er i Danmark, som kan udvikle sig i takt med markedet – og det er Rema heldigvis helt enige i – og det har vi indarbejdet i aftalen.

Nye forbedrede beboerlokaler

I forbindelse med udvidelsen flyttes beboerlokalerne til 1. sal over kroen og pizzeriaet. De kommer i fremtiden til at være i et plan og der etableres elevator op til lokalerne.

Boldbanen flyttes
For at kunne opfylde kravene til parkering for den nye forretning og Skovkanten, så er vi nødt til at flytte boldbanen. Afdelingsbestyrelsen i Skoleparken vil i stedet etablere og renovere faciliteter omkring søen, hvor der både er plads og hvor der ikke er farer fra trafikke.

Ting tager tid
Vi er nu enige internt i Gl. Holte Boligselskab og har en underskrevet aftale med Rema, men vi mangler tilladelse fra Rudersdal Kommune. Der er stor velvilje i kommunen både politisk og i forvaltningen, men også et ønske om, at alt går efter bogen. Kommunen har derfor informeret os om, at de mener, at der skal udarbejdes en lokalplan for, at udvidelsen kan gennemføres.

Desværre er lokalplanprocesser langsommelige, og selvom kommunen har oplyst, at de vil starte lokalplanprocessen op i oktober 2013, så fortæller de også, at der må påregnes i bedste fald 9 måneder og i værste fald 18 måneder med lokalplanarbejdet. Hertil vil normalt komme den nødvendige sagsbehandling til at udstede en byggetilladelse. Vi vil arbejde på at få lov til at begynde byggesagsbehandlingen sideløbende med lokalplansprocessen så vi kan spare nogle måneder.

Hvornår åbner den nye REMA 1000?
Hvis det ender med, at der skal laves en lokalplan, så vil forretningen tidligst kunne åbne i slutningen af 2014 og i værste fald først ved udgangen af 2015. Så selvom vi vil gøre alt, hvad vi kan for at fremme processen er der stadig behov for en god portion tålmodighed.

Men vi synes ikke, at det skal overskygge, at vi nu er kommet et stort skridt videre med at få en køb-mand til Gl. Holte – det er vi utroligt glade for.

Oprettet af Claus_Hjorting, lagt under Kommentarer kl. 17:49

| 12 Kommentarer »

12 Responses

 1. Morten Skovborg Says:

  – det var sku da os på tiden! Nu har der i hvad 3år ikke været mulighed for at handle ind.. Så det helt store skulderklap for i sku nok ikke – næ det var på tide i fik fingeren ud, og hvis der går 3 år mere så det os kun 3 år forsendt flok klaret, de ældre i begyggelserne i nærområdet har i 3 år ikke kunne handle også gården 3 år yderligere hurra!!!

 2. Claus_Hjorting Says:

  Hej Morten

  Ja, det har taget lang tid. Det skyldes bl.a. at jeg har prøvet at følge beboerne i afd. 1 ønsker, som længe var en løsning uden en udvidelse.

  Og vi har faktisk arbejdet konstant på en løsning – Men der kommer ikke til at gå 3 år til, det vil jeg godt love.

 3. benta gunnlögsson Says:

  Det er dejligt, at der endelig sker noget.
  Situationen for de ældre i vores område, er helt uholdbar.
  Jeg har bl.a. mødt en ældre dame (90 år) oppe i Brugsen, hun stod og græd over der ikke var mulighed for at handle ind i skoleparken, hun er helt afhængig af andre.
  Der er mange andre eksempler, så her syntes jeg afgjort, at kommunen må dispensere, så det byggeri kan komme i gang øjeblikkeligt.
  Mvh Benta

 4. Lars H-Nielsen Says:

  Hej Claus.
  Det glæder mig meget at der nu endelig er lys for enden af tunnelen.
  Men det passer nu ikke helt, når du siger at det var beboernes ønske ikke at ville udvide bygningen.
  Det var jeres idé at arbejde efter en løsning, der kunne rummes indenfor eksisterende rammer, ala en Dagli´Brugsen. Hvor beboerne ønskede en discount løsning ala Rema1000 m.m.
  Men lad nu det være. Vi er nu ved at være ved vejs ende, og venter blot på at kommunen får gjort det de skal, så byggeriet kan påbegynde..
  Det kan vel kun gå for langsomt med at komme i gang.

  Mvh

 5. Claus_Hjorting Says:

  Hej Lars

  Ja, jeg kender godt din holdning.

  Men alligevel: “Vores ide” d.v.s. afdelingsbestyrelsens og mit forslag havde støtte fra flertallet af de beboere, der deltog på afdelingsmøderne i afd. 1. Mens et mindretal ønskede en udvidelse.

  Men jo, vi kommer til at presse på alt det vi kan for at blive hurtigt færdige.

 6. martin stenfeldt Says:

  Glædeligt at der sker noget….men sikke en falliterklæring at man i bedste fald er 9 mdr om at gøre lokalplanarbejdet. I hvis interesse er det???? Det styrker ikke just tilliden til hverken lokalpolitikerne eller forvaltningen…

 7. Claus_Hjorting Says:

  Hej Martin

  Vi vil gøre ALT for at det kan gå hurtigere – men den tidshorisont, som jeg nævner, er den som kommunen har oplyst – og det synes jeg er mest fair at viderebringe.

  VH Claus

 8. Charlotte Nielsen Says:

  Hej Claus.

  Vi har boet i boligselskabet i snart 3 år og har haft en masse udfordringer med at skulle handle ind. Vi har ingen bil og med små børn handles der er del!

  Jeg kan godt love dig for at vi er glade for udsigten til en Rema1000 i gåafstand.
  God arbejdslyst og så i arbejdstøjet med jer – vi ses i Rema 🙂
  Stor hilsen
  Charlotte & familie

 9. Claus_Hjorting Says:

  Hej Charlotte

  Tak, og som du kan se her

  Opslag, så trykker vi på, der hvor vi kan.

  VH Claus

 10. stinne Says:

  Kan se denne debat er fra 2013.
  Er der noget nyt i sagen om Rema 1000 på malmbergsvej? Vi går jo spændte om venter!

 11. Claus_Hjorting Says:

  Hej Stinne

  Kommunalbestyrelsen vedtog lokalplanen den 29. oktober 2014. Så nu er vi i gang med den konkrete planlægning af byggeriet.

  Om alt går vel så starter om- og tilbygningen lige først i det nye år.

  VH Claus

 12. stinne Says:

  Spændende. Vi glæder os til at få en god dagligvarer butik i gå afstand 🙂

Skriv en kommentar

Din kommentar

NB: For at hindre spam, skal kommentaren godkendes - det kan tage lidt tid - men den kommer.