Claus Hjortings blog » Blog Archive » Birkerød Hovedgade – Fup eller fakta

Efter mit indlæg i Frederiksborg amtsavis (ikke på nettet, men gengivet nedenfor) har der været en livlig debat her og på Facebook om Hovedgaden og dens fremtid. Der er navnlig fire ting, som bliver fremført:

1. Lejen er for høj og højere end fx i Lyngby eller Hørsholm
2. Servicen er dårlig
3. Udvalget er for lille og
4. Priserne er afgørende

Men hvad er fup og hvad er fakta?
Fup eller Fakta
1. Lejen – Fup
Jeg har set på nogle af de ledige lejemål i Birkerød (videobutikken overfor Punkt 1 og det gamle apotek) og sammenlignet med to lejemål i Lyngby (et i den fjerne ende af Lyngby Hovedgade og et ved Svaneapoteket) og et i Hørsholm midt på hovedgaden. Og en ting er helt klar: Lejen er markant højere i Lyngby end i Birkerød op til 2-3 gange højere. Lejemålet i Hørsholm er på niveau med det gamle apotek og en del højere end videoforretningen.

Så set fra mit perspektiv – mest Fup. Om lejen så skal længere ned i Birkerød det må tiden vise.

2. Service – Uafgjort
Det er svært at vurdere, personligt synes jeg ikke, at servicen på Hovedgaden er meget forskellig fra service (eller mangel på samme) i Lyngby eller København. Men måske er det sådan, at vi forventer meget bedre service i de lokale butikker?

3. Udvalget er for lille – mest Fakta
Udvalget er ihvertfald utvivlsomt mindre end fx i Lyngby eller Hørsholm, og skal man browse butikker for at få fornemmelse for moden og udvalget, så er Lyngby formentlig et bedre valg. Men for én som mig, som shopper ret målrettet er udvalget helt fint.

4. Priserne er afgørende – mest Fup
Selv på nettet er det kun hver tredie, der lægger afgørende vægt på prisen. Service, udbud, kvalitet og bekvemmelighed er lige så vigtige eller vigtigere. Topscoreren er bekvemmelighed – det skal være nemt og tilgængeligt. Så åbningstiderne kan være en langt større hæmsko end prisen!

Men hvad siger I – hvad er fup og hvad er fakta?

Oprettet af Claus_Hjorting, lagt under Kommentarer kl. 13:48

| 4 Kommentarer »

4 Responses

 1. Torben Hansen Says:

  Din fup/fakta vurdering i forhold til f.eks Lyngby og Hørsholm er sikkert helt rigtig – men igen igen nævner du nettet, og det fatter jeg ærligt talt ikke en meter af, selvom jeg bestemt OGSÅ handler en del på nettet. Efter min mening har nettet bare INTET at gøre med de problemer, som Birkerød Hovedgade lider under!
  I en tidligere artikel slog du endda til lyd for at butikkerne bør etablere nethandel for at få det bedre.
  Det er da en besynderlig iagtagelse, selvom du også har fortalt at du er formand for noget nethandel. Hvis JEG havde butik på Hovedgaden og skulle etablere nethandel (men det skal jeg ikke…) så ville jeg da IKKE fortsætte med at betale husleje i det niveau, som gælder på Hovedgaden – men i stedet drive forretning fra en mere beskeden adresse. Med andre ord ville endnu en butik forsvinde fra Hovedgaden!!!

 2. Claus_Hjorting Says:

  Hej Torben

  I mit seneste indlæg bruger jeg kun nethandel til at sige, at hvis pris ikke er afgørende på nettet, så er det næppe heller afgørende i den fysiske handel.

  Men bortset fra det så er nethandel efter min opfattelse ikke et valg for de fleste butikker det er et krav. For det bliver hårdt at overleve i et stagnerende marked og i konkurrence med butikker, der kan begge dele. Og det handler helt enkelt om at være tilstede der hvor kunderne er – og 2/3-dele af alle køb (også de fysiske) starter nu på nettet.

  Flytter butikkerne så fra strøgene, hvis de starter nethandel?

  Nej, der gør de ikke. Matas, Fona, Punkt 1, Tøjeksperten, apotekerne, BR og i den store ende Ikea, Elgiganten – Ingen af disse er ved at afvikle deres strøgforretninger/butikker, fordi de også er på nettet. Og en del eksperter vil endda hævde, at den bedste kombination netop er en fysisk butik kombineret med nethandel, fordi det er dyrt og svært at brande sig på nettet.

  Så min opfattelse er klar nethandel er både en trussel og en mulighed.

 3. Mona Madsen Says:

  At huslejen for videobutikken ikke er høj, kan ikke overraske, eftersom den ende af Hovedgaden er meget lidt attraktiv. Apoteket burde have en attraktiv beliggenhed, men hvis påstandene om for høj husleje i Birkerød for alvor skal afkræftes, bør der indgå flere stikprøver. Eksempelvis har jeg hørt meget høje huslejer for MATAS’ tidligere placering og for boghandelen. Der kan jo være forskellige udlejere og vidt forskellige priser.
  Hvad angår dårlig service, så er det ikke en påstand jeg har hørt.
  Manglende udvalg: jo, der er fx et stort ønske om en Hennes & Mauritz – en ordentlig bager/cafe med gode kager – en eksklusiv chokoladeforretning, en ostebutik – sådan nogle specialforretninger, som netop var oplagte hvis vi havde fået torvehallerne. Det ville også være fint hvis slagteren flyttede tilbage… Men ellers mangler vi da ikke rigtig noget. Jeg tror nærmere problemet ligger i at folk godt kan lide at gå indendørs i storcentre i hovedparten af året.

 4. Claus_Hjorting Says:

  Mona, enig og jeg vil nok også se lidt nærmere på det.

  Jeg tog videobutikken med, fordi et af lejemålene i Lyngby lå i den absolut fjerne ende af Lyngby Hovedgade – næsten oppe ved motorvejen – og det er heller ikke en særlig attraktiv placering.

Skriv en kommentar

Din kommentar

NB: For at hindre spam, skal kommentaren godkendes - det kan tage lidt tid - men den kommer.