Claus Hjortings blog » Blog Archive » Båltale ved Gl.Holte Boligselskabs Sankt Hans aften

Det var en stor succes – vi havde op mod 80 glade voksne og børn gennem aftenen – vejret var strålende – de klappede af talen og bålet var flot. Hvad mere kan man ønske – mere af det samme til næste år måske?

Claus taler

Talen kan ses ved at klikke på linket. Se flere billeder ved at klikke på linket (og rul forbi talen).

Kære alle sammen!

Tak for invitationen – vi kunne jo ikke have ønsket os noget bedre vejr – end det vi har i aften.

For mig er det en særlig stor glæde og fornøjelse at være her i aften til det første Sankt hans arrangement her ved søen i rigtig mange år. Jeg er som nogen af jer ved født og opvokset lidt længere nede af Malmbergsvej og bortset fra en lille afstikker til Grønland, så har jeg altid boet her.

Så søen her har jeg en del minder omkring – navnlig om at lege et tag fat og den slags – de skarpeste minder – som er rigtig upassende på sådan en dejlig sommeraften –  men det var altså at det var her at det på trods af mange forsøg kom til at stå helt klart, at jeg ikke havde nogen udsigt til at kunne blive  ishockeyspiller.

Jeg er også formand for Gl. Holte Boligselskab, som bebyggelserne heromkring er en del af – og i Bestyrelsen arbejder jeg bl.a. for at festlige sammenkomster som i aften skal udvikle sig og gerne blive til flere. Vi havde meget vellykket fastelavnsarrangement i foråret og jeg håber, at festudvalgene vil fortsætte med at lade sig inspirere af hinanden og andre.

Hvorfor er fester og arrangementer vigtige – tænker I måske – det er de fordi de skaber sammenhold og fællesskab blandt beboerne og  de skaber interesse og ejerskab for de grønne områder. Og selvom vi ikke har Danmarks største andel af beboere med anden etnisk baggrund, så har vi vores del – og også her er fester og arrangementer et fantastisk redskab til integration.

For mig er der ikke noget der er meget sjovere end at se børn af vidt forskellig herkomst lege sammen på legepladserne eller slå katten af tønden – det er livsbekræftende og det viser at vi alle bare er mennesker.

Det er der også andet der gør – Danmark er et godt land – velfungerende for det meste – demokratisk (og tak til alle de der stemte ved europaparlamentsvalget) og fredeligt – men lige udenfor, ja det er det jo ikke, men sådan virker det med internettet, der kæmper tusinder af mennesker lige nu i Iran for at nogen af de samme rettigheder kan blive anerkendt der. Det er ikke de store ord, der har udløst det – det er blot ønsket om at deres stemmer kan blive talt og vel at mærke talt rigtigt.

Det er unge og gamle, kvinder og mænd, studerende og arbejdere – det er mennesker i bred forstand, ja de har nok en anden religion nogen af dem – men i bund og grund, så viser demonstrationerne i Iran at vi som mennesker har de samme ønsker, forventninger og håb – på tværs af barsk retorik om jihad og islamisme.

Så midt i denne festlige aften så tag et øjeblik til at tænke på de forældre, brødre, søstre og børn som har mistet et barn, en bror eller en mor i kampen for at få sin stemme talt.

Vi har haft de kampe i Danmark og derfor kan vi fejre Sankt Hans i fredelige omgivelser.Og derfor kan vi også se frem til et kommunalvalg til efteråret med en stor deltagelse. Jeg er selv kandidat, men dette er ikke en valgtale, så interesserede kan se mere på www.hjorting.com.

Men tilbage til Sankt Hans det er jo en fantastisk begivenhed, I ved det sikkert oprindelig en solhvervsfest, en markering af årets længste dag og siden en markering af Johannes Døberens fødselsdag, sjovt nok lige 6 måneder før jul. Se alt det ved I nok, men kender I også historierne om Sankt Hans koen?

Ja, Sankt Hans koen – det var en skik i Vendsyssel og andre steder og lande, hvor gårdens drenge pyntede køer med kranse af perikon eller stadsede koen op med seletøj og guirlander af bonderoser. Køerne kunne så deltage i en konkurrence for det flottest pyntede eller de kunne deltage i et væddeløb – det gjaldt bare ikke om at komme først eller sidst det gjaldt om at komme i midten – og den der gjorde det blev konge eller kejser. Det er på en måde meget dansk! Skikken uddøde – desværre måske – for ca. 100 år siden – det var til gengæld der vi begyndte at sende hekse ti Bloksbjerg, men det er en helt anden historie…

Tak fordi I ville se mig og Rigtig god sommer.

Børn ved bålet

Der grilles

Kage til kaffen

Kage til kaffen

Mens vi venter på talen

Mens vi venter på talen

Der Tales

Der tales

udsigt til bålet

Udsigt til bålet

GYnger kan bruges til andet

Gynger kan bruges til andet

Lise Lotte sætter ild til

Lise Lotte sætter ild til

Bålet

Bålet

Mere bål

Mere bål

Mere bål

Mere bål

Oprettet af Claus_Hjorting, lagt under Kommentarer kl. 1:02

| 1 Kommentar »

One Response

  1. Christian Spangsberg Says:

    Sikke nogle dejlige billeder. Glæder mig til det begynder at blive varmt igen. Jeg er stamgæst på vedbæk strand skt. hans aften.

    mvh

Skriv en kommentar

Din kommentar

NB: For at hindre spam, skal kommentaren godkendes - det kan tage lidt tid - men den kommer.